top of page
biomedence_edited.jpg

BIOMEDENCE

Klór és más vegyszerektől mentes, úszásra is alkalmas medence. Többféle kinézet választható. Van a hagyományos megoldás, melyben csak a medence test látható, minden más rejtve marad a szem előtt. Így bármilyen, akár a minimál stílusú építéshez is könnyedén hangolható. A természetes tó jellegű szűrést egy rejtett aknában oldjuk meg. Kérhető minimál növényzónával is, de hagyományos medencének néz ki. A végeredmény egy teljesen tisztavízű úszómedence. Bio szűréssel ellátott, gazdaságosan fenntartható biomedence.

BIO FÜRDŐTÓ

Ugyanaz, mint a biomedence, csak nagyban! A fürdőtó általában többzónás, a természethez közelebb álló elrendezéssel valósul meg. A bio fördőtó többféle növényzónával elkészíthető és nem használ semmilyen vegyi tisztítószert. Klórmentes megoldás. A belső mélyebb úszórészt jellemzően körül öleli a sekélyebb rész. Egy fürdőtó az 50kömbéter víztömegtől akár a több ezer köbméteres víz mennyiségig is kialakítható. Mindezt az átlagosnál kevesebb energia befektetéssel és ráfordított karbantartási idővel együtt is gazdaságosan lehet üzemeltetni.

HALASTÓ

Kialakításában hasonlít az egyszerű kerti tóhoz, de a szűrési megoldást komolyabbra kell venni a sok keletkező szerves anyag és a halak oxigénigénye miatt is. A szűrőt mindig a tó méretéhez kell igazítani, igaz ez a területére és a köbméter mennyiségre is. Köbméterenként 1-2 nagyobb hal és több kisebb is megengedhető. A halak etetése szükségtelen, a víz minőségre nézve káros is lehet. A biológiai egyensúly következtében nem alakul ki túlszaporodás. A halak táplálékát a fenéken elterített zeolit szemcsék között élő vízi lények képezik, és a BIO-szűrők ásványszemcséi között szaporodó zooplanktonok is.

bottom of page