Bio tószűrés

   Az ásványosan támogatott biológiai szűrés a legmodernebb és leghatékonyabb biológiai szűrési eljárás. Egyúttal a leg-környezetbarátabb műszaki megoldás is. Alkalmazásuk akkor célszerű, ha nagy víztömegeket kell kristálytisztává tenni, kizárólag biológiai eljárással.

     A szűrők akadálytalanul lebontanak darabonként akár 50-100 db közepes méretű hal által termelt biológiai szennyezést is. Ehhez biztosítani kell a jól méretezett levegőztetést és az automatikus bio adalék hozzáadást.


       A szűrők - öntisztulást eredményező biológiai ciklussal rendelkeznek. Szűrőtöltetük a nemes ásvány, a zeolit, amely helyes szemcseméretben és minőségben alkalmazva rendkívül jó életteret biztosít a baktériumok számára. Szerkezeti felépítésük olyan kialakítású, amely biztosítja a szűrők belsejében a tökéletesen egyenletes vízáramlást.

Előnyök

Más rendszerekkel szemben a karbantartási igénye minimális. Egy hosszabb távollét, nyaralás sem okoz gondot a rendszernek!

Dobozos

A műanyag dobozos rendszereknél sokkal hatásosabb vízszűrést biztosít. Éves fenntartási költsége akár az egy tizede is lehet a dobozos szűrőrendszerekkel szemben.

Egyéb

Egyéb ásványi szűrőkhöz képest sokkal kisebb területen megoldható a vízkezelés. Míg egy általános rendszer egy 120 köbméteres tó esetében a vízfelület 40-60%-át felhasználja a tószűréshez, addig az általunk kivitelezett tószűrő kialakítható mindössze egy 3x2 méteres területen.

Végeredmény

A végeredmény egy magas tisztaságú, vegyszerektől mentes, kiváló minőségű és olcsón fenntartható vízfelület.

©2021 toszuro.hu Bevon-Family Kft.